Kök

Vi hjälper till med ditt nya kök

Funderar du på att renovera ditt kök? Vi hjälper gärna till! Här bjuder vi på några matnyttiga tips om hur du ska tänka på innan du skaffar ett nytt kök.

En renovering av ett kök kan kosta i princip hur mycket och hur litet som helst. Antingen kan man byta ut luckorna och kanske byta golvet. Ska du helrenovera ditt kök så betyder det att det att allt från tak till golv byts ut, inklusive inredningens stommar. Oavsett om du slår på stort eller väljer en mer blygsam variant så finns det en hel del man bör tänka på innan man kör igång med köksrenoveringen.

En klok investering

Ett nyrenoverat kök är en klok investering om man gör det på rätt sätt. Värdet på huset höjs med ett fräscht och modernt kök. Nytt kakel och ett nytt golv är särskilt detaljer som höjer värdet på ett kök.

Vilken stil du ska välja är förstås till syvende och sist upp till dig själv och din personliga smak. Men det är alltid bäst om man tänker igenom vad som passar just ditt kök bäst, I ett sekelskifteshus fungerar det kanske bäst med en tidstrogen design och en modernare byggnad kanske klarar modernare och mer experimentella designer bättre. I dag finns ett enormt utbud på marknaden, vi kan hjälpa dig att hitta rätt.

nytt kök i Östersund

Viktigt att planera ordentligt

Planeringen är a och o när det handlar om att renovera kök. Behöver du göra några förändringar i den nuvarande planen?  Fungerar det med en köksö eller kommer den mest vara i vägen? Se till att inte arbetsvägarna korsas i köket. Estetiken i all ära, är köket inte praktiskt att laga mat, diska och umgås i så är det inte mycket värt. Öppna lösningar ger dig stora variationsmöjligheter. Tänk även på ljusinsläppet, ett levande och ljust kök skapar den rätta trivseln.

En annan praktisk detalj som är lätt att glömma på planeringsstadiet är att ett kök bör vara enkelt att städa. Stora rena ytor och stora och tåliga bänkytor är några av de detaljer som är viktiga för att ett kök ska vara lättstädat. Bra belysning skapar både trivsel och arbetsro och glöm heller inte att en matplats ska få plats i köket.

En dyr investering

Ett kök är en dyr investering, i alla fall om det handlar om ett kvalitetskök. Men det får du tillbaka på sikt, då de håller bättre än billigare varianter och inte kommer behöva lika mycket underhåll.

nydiskbänk gör stor skillnad i Östersund

Tänk på att kostnaden för ett kök inte bara handlar om inredningen. Vitvaror, diskho och bänkar, belysning, golv, kakel och annat är också betydande kostnader. Lista upp vad du behöver och lägg upp en budget innan du bestämmer dig för vilket kök du tänker investera i. Tänk på att ha en liten buffert, det kommer säkert att dyka upp en och annan extrakostnad på vägen.
Om man är händig och har tid så går det att göra delar av renoveringen själv, men bi rekommenderar att du vänder dig till oss när du ska renovera ditt kök. Vissa tjänster, som VVS och elektrikerjobb, måste hur som helst genomföras av certifierade hantverkare. Anlita oss för din köksrenovering så kan du vara trygg i att allt kommer att gå till på ett kompetent och tryggt sätt.

 

Hör av dig redan idag för kostnadsfri offert